Cursus Griekse tragedie in vertaling: Euripides’ Bacchanten

Eerstvolgende cursussen nog niet bekend. Meld u via het »contactformulier aan als belangstellende en ontvang bericht zodra de cursus wordt aangeboden.

Tijdens deze cursus van zeven weken wordt een Griekse tragedie gelezen in vertaling. De eeste avond omvat een inleiding op de auteur en de betreffende toneeltekst. Vervolgens wordt de tragedie in vijf avonden deel voor deel besproken. Hierbij zal de aandacht zowel uitgaan naar literaire, als theatrale, als cultuurhistorische facetten. Tijdens de laatste avond worden interpretaties van moderne theatermakers gepresenteerd en besproken in het licht van wat tijdens de eerdere avonden behandeld is.

De tragedie die het onderwerp voor deze reeks vormt, is Euripides’ Bacchanten.

Praktische informatie

Niveau

De cursus is bedoeld voor een algemeen publiek. Enige basiskennis over het Griekse toneel en de aard van de stukken is gewenst. De benodigde basiskennis is desgewenst te vinden in het cursusmateriaal bij de inleidingscursus Grieks theater. Deze ringband kan uitsluitend bij inschrijving voor de cursus Bacchanten apart besteld worden. De kosten bedragen € 12,00 excl. verzendkosten. Er is voor deze cursus geen kennis van het Grieks nodig.

Periode en locaties

Deze worden later bekend gemaakt. De cursus wordt in elk geval aangeboden in de regio randstad. Bij voldoende belangstelling kan de cursus overal in Nederland worden geprogrammeerd. Belangstellenden kunnen zich vrijblijvend aanmelden via het contactformulier op deze site. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen per regio wordt naar een geschikte locatie gezocht.

Aantal deelnemers

Minimaal 8 – maximaal 12.

Cursusmateriaal

Cursusmateriaal is bij het lesgeld inbegrepen en wordt tijdens de cursusavonden ter beschikking gesteld. Een inleiding op het Griekse theater, samengesteld door Herman Altena, kan bij inschrijving voor de cursus besteld worden. De kosten bedragen € 12,00 excl. verzendkosten.

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk zodra cursuslocaties en -data zijn vastgesteld en geschiedt in volgorde van binnenkomst. U ontvangt een bevestiging met factuur. Uw inschrijving wordt tot tien dagen na de factuurdatum gereserveerd en is pas definitief na ontvangst van het inschrijfgeld.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich vrijblijvend aanmelden voor de cursus in hun regio. Bij voldoende belangstelling ontvangt u bericht en kan de aanmelding worden omgezet in een inschrijving.

Kosten

€ 165,00 (incl. lesmateriaal en toneeltekst).

Studenten en speciale aanbiedingen: € 130,00.

Cursusvoorwaarden

Download »hier de cursusvoorwaarden voor algemeen-publiekscursussen (d.d. 01/10/2008).