Bakchen op OpenBeelden.nl

Antiek Theater ondersteunt een nieuw initiatief van de Universiteit van Amsterdam om registraties van Nederlandse theatervoorstellingen toegankelijk te maken via »Open Beelden en uiteindelijk in Europees verband via »Europeana. Open Beelden is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, in samenwerking met Stichting Nederland Kennisland. Europeana.eu is een digitaal platform waar belangrijke kunstcollecties van alle lidstaten van de EU worden samengebracht. Het is een online bibliotheek en database voor kunstobjecten en archiefdocumenten van erfgoed-instellingen in Europa zoals het Rijksmuseum en het Instituut voor Beeld en Geluid.

Onlangs is de Universiteit van Amsterdam benaderd om in samenwerking met het Instituut voor Beeld en Geluid deel te nemen aan dit project zodat ook documenten van theatermakers uit Nederland hierin een plaats krijgen. De komende tijd zullen registraties van verschillende Griekse-tragedievoorstellingen via dit platform geheel of gedeeltelijk beschikbaar komen.

Op dit moment zijn (fragmenten uit) de volgende voorstellingen via Open Beelden te zien:

»Bacchanten

      (ZT Hollandia 2002, regie Johan Simons en Paul Koek)

 

    Deze link verwijst naar de trailer. Toets voor alle beschikbare fragmenten “Bacchanten” in in het zoekvak op de site van Open Beelden.